1.

Har du mistanke til skægkræ eller sølvfisk, eller har du observeret en?

2.

Ring til os og vi kommer hurtigst muligt, gerne samme dag.

3.

Under vores besøg foretager vi en inspektion på stedet for at få afklaret forholdende og dermed lave en plan.

4.

Vi igangsætter et samarbejde med dig og den bedste løsning som er tilegnet jeres behov

Effektiv bekæmpelse af skægkræ og sølvfisk

  • Vi informerer grundigt før opstart omkring de ting kunden selv skal udføre, b.la om rengøring, udluftning m.m.

  • Vi bekæmper skægkræ med udlægning af flere forskellige slags ædegel, hvor der tages højde for skægkræets cyklus.

  • Vi kombinerer bekæmpelse af skægkræ med insektgifte, samt opsætning af professionelle lokkefælder med lokkemiddel.

  • Det er vigtigt med flere behandlinger end bare en enkelt, eftersom skægkræ kan være omstændigt at bekæmpe. Så hvis man vælger blot én behandling, trækker det bare pinen ud og bliver dyrere i længden.

Er det realistisk selv at bekæmpe skægkræ?

Man kan selv udføre allerede nævnte ting som at gøre rent, lufte ud flere gange, støvsuge, købe lokkefælder med lokkemiddel; men så stopper det også der. Det kræver autorisation at købe professionelt gel og gifte til bekæmpelse af skægkræ hos leverandører med bred viden omkring hvordan man udlægger denne gel, som leverandører sælger udelukket til autoriserede skadedyrsbekæmpere.

Udover dette, som nok er det vigtigste, har skægkræet en lang cyklus. Den skal som sagt igennem 7 stadier fra æggestadie til voksen. Derfor er vi på baggrund af dette nødt til at sige at det stærkt frarådes selv at bekæmpe.

KilTech ApS har mange års erfaring indenfor skadedyrsbekæmpelse og derfor har vi kontakter til andre forbindelser i landet og udlandet for at drage de bedste erfaringer i bekæmpelse af skægkræ, da vi er certificerede skadedyrsbekæmpere.

Vi kommer alle steder, både i virksomheder, institutioner, offentlige bygninger, boligselskaber og private.

Gode råd

  • Har du været ude og handle så kontroller f.eks. poserne og imellem madvarerne, har du været ude og rejse eller på besøg hos andre kan det være en fordel at kigge kufferten igennem for skadedyr generelt, husk derefter at vaske tøjet.

  • Du kan altid købe lokkefælder inkluderet lokkemiddel og placere dem i de områder hvor skægkræene færdes og støvsuge samt lufte ud.

  • Da skægkræ jo som sagt lever i revner og sprækker er det en god ide at fuge mellem lister og gulvet, samt andre revner i loftet og steder hvor der kan fuges.

  • Husk at lufte ud og husk at kontakte skadedyrsbekæmperen så han kan udlægge gel og sprøjte de rigtige steder for ellers kan det gå galt med bekæmpelsen.

  • Bor du til leje i et boligselskab skal du informere om det til ejendomskontoret omkring skadedyret. De ting du selv kan gøre, skal du stadig fortsætte med at gøre.

  • Vi hjælper med bekæmpelse af skægkræ og udrydder dem, så tøv derfor ikke med at ringe på telefon 20 40 00 83.

Har du set et skægkræ?

Ser du skægkræ så sæt i gang med det samme, man skal ikke vente fordi så bliver problemet hurtigt stort pga. deres formeringsevner

Nyttig viden om skægkræ og sølvfisk

Skægkræ er en ny art i Danmark. Den er i familie med sølvfisken, men meget større. Den kom til Danmark i 2016 og siden da har den været en stor plage for mange mennesker.

Den kom hertil fra Norge så i dag kender de fleste Nordmænd og mange danskere til denne plage, altså skægkræet.

Skægkræet er 12mm og kan blive op til 18mm lang. Den har 3 haletråde og tætsiddende hår på hovedet og den er mørk i farven.

Skægkræ spiser mange forskellige ting, såsom fødevarer bl.a. ris, pasta, gryn, men den spiser også organisk materiale så som tapet, papir, bøger.

Hvordan fjerner man så problemet med skægkræ?

Det er primært det vigtigste at holde luftfugtigheden nede. Derefter selvfølgelig at holde rent, dvs. støvsugning er meget vigtig i en længere periode. Man skal have professionel hjælp da nogle af de midler som bekæmper skægkræet ikke kan købes i den almindelige handel for folk og derfor kan det blive en umulig opgave for folk at udføre bekæmpelse af skægkræ.

Skægkræ og dens biologi


Som sagt kom skægkræet hertil i 2016 fra Norge, men har været i Europa gennem mange år.

Skægkræet er i familie med sølvfisken, men skægkræet er betydelig større. Sølvfisken kan blive op til 1cm længere end skægkræet.

Sølvfisken bevæger sig i fugtige områder, som badeværelse, bryggers, køkken. Dog kan dyret opholde sig alle steder i boligen, herunder køkken, stue, køkkenskabe, skuffer mm.

Skægkræet har lange antenner og hale-tråde, som er lige så lange som kroppen.
Et skægkræ kan blive op til 7 år gammel, men samtidig har den en meget hurtig formeringsevne. I den tid kan den ligge op til 150 æg, og disse æg udklækkes efter ca. 2 mdr. og ungerne er reproduktive efter blot 2 mdr.

Skægkræ er som flere andre kravlende insekter, lyssky og kommer derfor først frem om natten. Derfor ved man ikke altid om man har dem, først når der er så mange af dem begynder man at opdage dem, da de gemmer sig i revner og sprækker.